Słonecznik w czekoladzie - sklep fitlland.pl

SŁONECZNIK W CZEKOLADZIE

43,10 zł

KRAJ POCHODZENIA: CZECHY

SKŁAD: 50% NASION SŁONECZNIKA / 50% CZEKOLADA

Wielkość opakowania
Rodzaj opakowania

Ziarna słonecznika nie od dziś są znane na całym świecie i dodawane jako dodatek do różnych potraw, musli, jogurtów i jako posypka do lodów i deserów. Mamy dla was niespodziankę i oblaliśmy ziarenka słonecznika czekoladą i uzyskaliśmy ciekawą kompozycję w postaci przekąski na podróże, kina czy jako prezent. Słonecznik jest m.in. źródłem witaminy E, cynku, żelaza, fosforu i wapnia. Korzystnie wpływa na męską potencję, przyczynia się do obniżenia ciśnienia, złego poziomu cholesterolu i wpływa pozytywnie na kondycję skóry, włosów, paznokci. 

Słonecznik w czekoladzie to przekąska, która powstaje przez obtoczenie prażonych ziaren słonecznika w czekoladzie. Aby przygotować słonecznik w czekoladzie w domu, potrzebne będą prażone ziarna słonecznika oraz czekolada do temperowania.

Najpierw należy rozpuścić czekoladę do temperatury około 45 stopni Celsjusza w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Następnie dodajemy do niej prażone ziarna słonecznika i mieszamy dokładnie, aby każde ziarno było pokryte czekoladą. Następnie, za pomocą łyżeczki, nakładamy małe porcje słonecznika w czekoladzie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Blachę z słonecznikiem w czekoladzie należy następnie wstawić do lodówki i pozostawić tam na około godzinę, aby czekolada stężała.

Po wyjęciu ze lodówki, słonecznik w czekoladzie jest gotowy do spożycia. Przekąska ta jest idealna jako słodka przekąska na co dzień lub jako dodatek do deserów. Jest również bogata w składniki odżywcze, takie jak białko, tłuszcze i węglowodany, oraz witaminy i minerały

Fitlland
90 Przedmioty

Opis

WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G PRODUKTU
2372 kJ / 570 kcal
TŁUSZCZ
40 g
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
8,1 g
WĘGLOWODANY
37 g
W TYM CUKRY
27 g
BIAŁKO
14 g
BŁONNIK
3,1 g
SÓL
0,3 g

Zobacz także

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password