MELON KANDYZOWANY KOSTKA
Skład: 100% suszony melon miodowy
Kraj pochodzenia: TAJLANDIA
Melon miodowy nie jest w zasadzie owocem, a rodzajem dyni. Znany nam melon pochodzi z upraw we Francji i Algierii. Obecnie jednym z głównych obszarów uprawy są Chiny, zaś w Europie melon miodowy uprawiany jest głównie w Hiszpanii, Włoszech i Grecji. Suszony melon charakteryzuje się intensywnym, słodkim smakiem i jest doskonałą przekąską między posiłkami, oraz znakomitym dodatkiem do płatków śniadaniowych i innych dań. Nasz suszony melon jest wolny od wszelkich dodatków.
Melon kandyzowany to produkt spożywczy, który powstaje poprzez gotowanie w syropie kawałków melona lub jego skórki, a następnie suszenie lub prażenie. Proces kandyzowania melona pozwala na zwiększenie trwałości i poprawę smaku i aromatu tego owocu. Melon kandyzowany może być spożywany jako przekąska, dodatek do sałatek, ciast i deserów. Jest bogaty w węglowodany, witaminy i minerały, w tym witaminę C, potas, magnez i błonnik. Warto jednak pamiętać, że melon kandyzowany często zawiera dużo cukru, dlatego powinien być spożywany z umiarem, zwłaszcza przez osoby z cukrzycą lub problemy z nadwagą. Najlepiej jest szukać w sklepach melona kandyzowanego bez dodatku cukru lub z minimalną ilością dodanego cukru.
Opis
- WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G PRODUKTU
- 1465kJ / 350kcal
- TŁUSZCZ
- 0g
- W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
- 0g
- WĘGLOWODANY
- 87 g
- W TYM CUKRY
- 28 g
- BIAŁKO
- 0 g
- BŁONNIK
- 3,0 g